English

Tijd voor versnelling; speeddaten met SER Topvrouwen

Boardtrust is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en zoekt voor beschikbare posities altijd actief naar topvrouwen. Met het oog op evenwichtige besluitvorming hoort genderdiversiteit in bedrijven bovenaan de boardroom-agenda te staan.  Daarom blijven ook wij focus houden op en blijven we  aandacht vragen voor een evenredige verdeling van mannen en vrouwen in de bestuurstop van het MKB.

SER Topvrouwen promoot het belang van een groter aandeel vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Boardtrust heeft zich verbonden met de ambitie van de SER Topvrouwen en daarom werden wij uitgenodigd om de afgelopen maand deel te nemen aan een speeddate sessie. Een strak georganiseerd event om op adequate en efficiënte wijze met meerdere topvrouwen kennis te maken. Het was zinvol en succesvol en het maakte direct duidelijk hoeveel goede kandidaten er in markt beschikbaar zijn.

Het benaderen en vinden van topvrouwen vraagt soms een andere benaderingswijze. Wij zijn de mythes (zie 7 mythes over topvrouwen ontkracht) inmiddels voorbij en bereid om extra moeite te doen, want JA:

  • Vrouwen hebben interesse.
  • Boardtrust wil inderdaad de beste persoon op de juiste plek.
  • Vrouwen zijn uitstekende leiders.
  • Twijfel of nadenken over een topfunctie betekent niet direct een “nee”. Vrouwen nemen soms meer bedenktijd.
  • Het is o.a. door gebruik van specifieke databases en andere sociale media goed mogelijk om hooggekwalificeerde vrouwen te vinden.

Zoeken & vinden van topvrouwen vraagt dus kennis, inspanning en creativiteit. Boardtrust is er de afgelopen maanden in geslaagd om voldoende topvrouwen te plaatsen. En dat smaakt naar meer!

Interesse of ben je zelf beschikbaar?

Mail Veronique@boardtrust.nl of bel Veronique de Ruiter op 06 57 06 49 04.