Ga naar hoofdinhoud

Veronique de Ruiter

Ik wil begrijpen voordat ik het kan oplossen; analyseren, onderzoeken, vragen; dat is de rode draad in mijn gedrag. Gedreven door nieuwsgierigheid, waarbij ik altijd onbevooroordeeld onderzoek. Daarbij is ieder vraagstuk en ieder mens op voorhand interessant studiemateriaal. Een instelling die voor veel mensen waar ik mee samenwerk onbegrijpelijk, zelfs irritant is. Werk is van groot belang in mijn leven en dat is mijns inziens voor veel mensen het geval. Daarom ben ik altijd bezig om mensen beter te laten functioneren. Omdat “mensen uit functies groeien en functies uit mensen”. Of het nu om advies, team coaching of executive search gaat. De kern is: werk en mens.

Als opgeleid arbeids- en organisatiepsycholoog én sportpsycholoog heeft de positieve psychologie mij geïnspireerd. Mijn mensbeeld is positief en ik weet inmiddels uit ervaring dat mensen kunnen veranderen, dat is voor mij een uitgangspunt. Waarmee ik niet stel dat dit altijd gemakkelijk is. Maar ‘discipline is een spier’ en die kun je dus ontwikkelen, indien dit gewenst is.
Mijn werkaanpak kenmerkt zich door een combinatie van (scherpe) analyses en directheid, uiteraard met respect voor de ontvangers. Maar immer gedreven om te verbeteren.

In de afgelopen jaren ben ik regelmatig gevraagd voor advies op het gebied van leiderschap, verandering en team coaching, maar ook steeds vaker voor de rol van voorzitter en/of procesbegeleider. Daardoor heb ik inmiddels ervaring op gedaan in diverse sectoren; openbaar bestuur, justitie en veiligheid en ruime ervaring in de bouw -en infra.

Ik ben moeder van twee jongvolwassen en in ons gezin hebben we de deelzorg voor een peuter op ons genomen. Ik loop graag hard, het liefst heel vroeg bij het opgaan van de zon, bij voorkeur iedere dag. Verder eet en leef ik zo gezond mogelijk, en ja, als ik de opmerkingen uit mijn omgeving hierover serieus neem, denk ik dat ik dit laatste overdrijf.

Boardtrust

Rhijngeesterstraatweg 58
2341 BV Oegstgeest

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Inschrijven nieuwsbrief

© Copyright 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Back To Top