skip to Main Content

Richard Berenschot

Als bedrijfseconoom met specialisaties financiën en organisatie ben ik altijd geïnteresseerd in het functioneren en presteren van mens, team en organisatie. Wat motiveert mensen hoe zorgen we dat we allemaal met veel plezier en energie werken aan een topprestatie. Ik kijk onbevooroordeeld naar mensen , vorm mij een mening op basis van kritische waarnemingen en geef mijn mening ook altijd zonder aanziens des persoons.

Als nuchtere Achterhoeker heb ik gestudeerd in Maastricht, heb ik diverse leidinggevende functies bekleed en ben ik eigenaar geweest van een bedrijf Management Drives dat gevestigd is in Zeist. Ik weet wat het is om eindverantwoordelijk te zijn voor de kwaliteit van de dienstverlening en de zorg voor je bedrijf en je mensen. Als consultant heb ik diverse organisaties in het hele land, van groot tot klein, van RvB tot medewerkers op de werkvloer ondersteund en geadviseerd. Ik geef altijd mijn mening en advies, nuchter, onbevooroordeeld en met het belang van de organisatie en de mens voor ogen.

Februari 2020 ben ik uit het bedrijf Management Drives gestapt en heb ik mijn aandelen verkocht aan een Private Equity participant. Nu volg ik weer mijn hart en dat is dicht bij de klanten zijn en die helpen om de juiste stappen te zetten, als mens en als organisatie. Daarbij kan ik putten uit mijn expertise en mijn zakelijke en persoonlijke ervaringen en kan ik mij heel goed verplaatsen in de dilemma’s die een eindverantwoordelijke kent en de keuzes die iemand elke dag moet maken.

Ik woon samen met mijn vrouw Carla en onze jong volwassen zoon Ralph in Winterswijk. Naast mijn zakelijke bezigheden zit ik in de Raad van Toezicht van Estinea, een zorginstelling voor mensen met een beperking en heb ik samen met twee vrienden een stichting USAWA waarmee wij een project ondersteunen in Tanzania. Ik probeer de balans tussen werk en privé te bewaken, maar als je zo veel plezier hebt in je werk is dat wel eens lastig, moet ik eerlijk bekennen.

Boardtrust

Rhijngeesterstraatweg 58
2341 BV Oegstgeest

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Inschrijven nieuwsbrief

© Copyright 2021 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Back To Top