Ga naar hoofdinhoud

Lieke Sluis-Hoogerwerf

Als alles draait om menskracht, wat is dan organisatie-wijsheid? Het simpele antwoord is: het werk zo organiseren, dat mensen met veel werkplezier de belofte van de onderneming waar kunnen maken. Maar hoe doe je dat dan? En hoe leer je dat samen steeds beter en slimmer doen?

Het zijn dit soort organisatievragen waar je mij desnoods midden in nacht voor wakker mag maken. Al van jongs af aan heb ik diep respect voor ons menselijke organisatietalent. Liep ik met open mond langs een bouwplaats. Hoe kan het dat die bouwvakkers al die huizen realiseren? Dat ze weten wat ze moeten doen? Onder alle omstandigheden? Ik kan net zo gefascineerd zijn door het organisatievernuft van prehistorische mammoetjagers als dat van een futuristische missie naar Mars.

Elke onderneming barst van het organisatietalent. Toch springen we daar niet altijd even handig mee om. Loopt het bij herhaling niet helemaal (of helemaal niet) zoals de bedoeling is. Zijn we enorm druk met de waan van de dag. Dan is er echt even een pas op de plaats nodig. Samen uitvinden wat wijsheid is voor de toekomst.

Als organisatie-mentor kom ik met plezier tijdelijk meepuzzelen. Dat doe ik in tweegesprekken, in groepsgesprekken en in werkconferenties. Met wie het aangaat, maar altijd in samenspraak met de directie. Van mij mag je verwachten dat ik relevante vragen en reflecties inbreng, maar ook dat ik de dialoog faciliteer. Ik zet daarbij in op (meer) vertrouwen, helderheid en momentum. Zo nodig jaag ik aan dat er echt wat concreets uit komt. Een werkbaarder werkwijze, een betere structuur, of een slim actieplan. Waar ga je echt voor met elkaar?

Wat ik meebreng? Ooit ben ik opgeleid en begonnen als fabrieksontwerper. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring met organisatieverandering in allerlei sectoren, zowel in het bedrijfsleven als in (semi-) publieke organisaties. Als adviseur, opleider, programma-manager en soms ook als (wetenschappelijk) onderzoeker. Teamwerk, organisatie-leren en vernieuwend leiderschap zijn mijn favoriete thema’s. Ook heb ik als innovatief ondernemer een online platform voor organisatie-assessments in de markt gezet. Samen met een methode voor teaming rond organisatievragen bij groei en verandering.

Ontmoet ook andere teamleden

Boardtrust

Rhijngeesterstraatweg 58
2341 BV Oegstgeest

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Inschrijven nieuwsbrief

© Copyright 2022 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Back To Top