Ga naar hoofdinhoud

Jorien Tilstra

Veranderkracht toevoegen als adviseur en procesbegeleider. No-nonsense doen wat nodig is. Samen met mijn opdrachtgevers organisatieverandering realiseren. Dat is wat ik doe.

Mijn plezier haal ik uit het laten groeien van mensen, teams en organisaties. Omdat elke organisatie anders is, vraagt dit vindingrijkheid, weten wat kan en weten wat werkt. Waarbij organisatieverandering voor mij nooit een doel op zich is, maar een antwoord op de vraag: wat gaat er mis als er niets verandert?
Door mijn analytische scherpte en nieuwsgierigheid kom ik snel tot de kern: welke prestaties moeten verbeterd worden en voor wie? Daarna bepalen we wat er in de organisatie aangepakt moet worden; in de bedrijfsvoering, in het leiderschap en in het gedrag van mensen. Daarbij zoek ik altijd naar hoe we het net even anders aan kunnen pakken, waardoor de gewenste verandering al meteen begonnen is. Het geeft me echt een kick als directies, managementteams en medewerkers zelf aan de slag gaan met oplossingen. Die kennis en kunde is vaak al aanwezig in de organisatie, maar wordt niet altijd benut. Ik haal dit potentieel naar boven.

Ik ben geen roepen-vanaf-de-theoretische-zijlijn-veranderkundige, maar was jarenlang (interim) manager in ‘organisaties-met-gedoe’ waarin ik verantwoordelijk was om veranderingen te realiseren. Ik weet waar organisaties mee geconfronteerd worden, deel mijn kennis en denk mee vanuit mijn eigen praktijk-is-weerbarstig-ervaring. Door deze ruime ervaring, brede scholing en het lezen van vele boeken over organisatieverandering (noem mij gerust een vakidioot) heb ik een royaal gevulde gereedschapskist. Zo vinden we altijd een manier die past bij de vraag en de organisatie.

Mijn stijl is slim, analytisch, concreet en praktisch. Verwacht van mij geen dikke rapporten en analyses vol aanbevelingen. Vertel me, of zoek samen met mij uit wat er moet veranderen: waar doen we dit voor, hoe helpt dit ons verder? Daar gaan we mee aan de slag, met een efficiënte veranderaanpak, vergezeld met het optimisme, de positieve energie en een gezonde dosis humor en zelfspot die mij eigen is.

In de woorden van één van mijn opdrachtgevers: “Jorien helpt op een doelgerichte, directe, no-nonsense manier. Ze durft te zeggen wat ze ziet en denkt, en is daarbij direct en ook respectvol. Ze zet je aan het denken. Ze heeft ons geholpen eerst verder te denken en dromen dan gedacht, om vervolgens weer met de poten in de klei vertaling te vinden naar acties.”

Boardtrust

Rhijngeesterstraatweg 58
2341 BV Oegstgeest

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Inschrijven nieuwsbrief

© Copyright 2022 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Back To Top