English

Opvolgingsplanning

Opvolging bij een DGA- of familiebedrijf is een precair proces met grote impact: op de ondernemer, de familie, het bedrijf, het eigendom, de kandidaat en diens omgeving. Boardtrust beschikt over de juiste expertise om dit proces goed te laten verlopen bij uw DGA- of familiebedrijf, zodat de opvolging voor alle partijen succesvol is.

Wat is Opvolgingsplanning?

Opvolgingsplanning is het proces van het identificeren, ontwikkelen en voorbereiden van toekomstige leiders om sleutelposities over te nemen binnen een DGA- of familiebedrijf. Dit proces begint met het eerlijke verlangen van u als mens en ondernemer en stopt niet bij het vinden van die ene kandidaat. Opvolging is een zaak van ‘met hart en ziel’. Dat vraagt om aandacht en zorgvuldigheid.

Lees hier hoe wij dat doen

Waarom is Opvolgingsplanning belangrijk voor DGA- & familiebedrijven?

Door de proactieve benadering van Opvolgingsplanning kan uw DGA- of familiebedrijf zich voorbereiden op de toekomst en ervoor zorgen dat het bedrijf een bron van trots en inkomsten blijft voor komende generaties (bedrijfscontinuïteit). Een goed uitgevoerd opvolgingsplan helpt de harmonie bewaren en de erfenis van de familie beschermen. Zodat uw DGA- of familiebedrijf blijft bloeien, zelfs nadat de huidige leiders zijn afgetreden. 

“Opvolging is een zaak van met hart en ziel”

Gwen Melcherts

Boardtrust: uw partner voor Opvolgingsplanning.

Boardtrust is uw partner voor Opvolgingsplanning. Wat dat oplevert? Lees ‘meer’ voor de zes belangrijkste redenen om voor Boardtrust en Opvolgingsplanning te kiezen volgens klanten die u voor gingen.

Expertise.

Ons team heeft specifieke ervaring in het werken met familiebedrijven en begrijpt de unieke uitdagingen en overwegingen die komen kijken bij Opvolgingsplanning. Door met ons samen te werken, kunt u profiteren van onze expertise en kennis, en krijgt u begeleiding op maat die is afgestemd op uw specifieke behoeften. 

Objectiviteit.

Opvolgingsplanning kan een gevoelig en emotioneel proces zijn, vooral voor familiebedrijven. Ons team biedt een objectief, extern perspectief dat kan helpen om potentiële conflicten te ondervangen en kan borgen dat het opvolgingsplan in het beste belang van het bedrijf en de familie is. 

Maatwerk.

Geen twee familiebedrijven zijn precies hetzelfde, en ons team hanteert een op maat gemaakte benadering van Opvolgingsplanning die is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelstellingen. Of u nu op zoek bent naar potentiële leiders, toekomstige leidinggevenden wilt ontwikkelen en opleiden of een uitgebreid opvolgingsplan wilt implementeren, ons team kan u helpen. 

Gemoedsrust.

Opvolgingsplanning kan een complex en tijdrovend proces zijn, maar door met ons team te werken kunt u er met een gerust hart op vertrouwen dat de toekomst van uw bedrijf en uw familie in goede handen is. Door ons uw Opvolgingsplanning toe te vertrouwen, kunt u zich concentreren op het runnen van uw bedrijf, terwijl wij de details afhandelen. 

Harmonie.

Harmonie in de familie, tussen familieleden. U kent vast de verhalen van gezinnen of familieleden die uiteindelijk in conflict zijn geraakt. De relatie als familie is super belangrijk. Die harmonie helpen wij met Boardtrust te borgen.

Betere resultaten.

Een goed uitgevoerd opvolgingsplan kan leiden tot betere resultaten voor uw bedrijf en familie. Ons team staat klaar om u te helpen uw doelen te bereiken. Daarbij gebruiken we een persoonlijke en eerlijke aanpak om ervoor te zorgen dat uw Opvolgingsplanning effectief en succesvol is. 

Meer

Ron Nap

Founder