Ga naar hoofdinhoud

Opvolging

Bij Boardtrust maken we onderscheid tussen overname en opvolging. Zoekt u een opvolger die uw bedrijf nu gaat overnemen? Die uw aandelen en rol overneemt? Dan kunt u beter een M&A adviseur bellen. Bij opvolging gaan we op zoek naar iemand die gefaseerd de aandelen en rol van de huidige DGA gaat overnemen. Dit is een proces, en dat stopt niet bij het vinden van dé kandidaat. Dit proces is precair en verdient expertise en aandacht om de opvolging ook echt succesvol te laten zijn. Daarom is het een traject. Een proces, van iemand zoeken én van iemand de opvolger laten zijn. Een proces van maanden tot jaren. Een proces dat begint met een echt gesprek om samen te bepalen wat het verlangen van de ondernemer zelf is.

Een precair en persoonlijk proces

Opvolging is een precaire zaak. Dat is een zaak van ‘met hart en ziel’. Waar eerlijkheid en ondernemerschap centraal staan. Dan gaat het om naast de ondernemer gaan staan en elkaar diep in de ogen kijken. Om de lastige en soms confronterende vragen stellen. Wat is het verlangen van u als mens en als ondernemer? Daar gaat het om bij opvolging. Is het wel overname of heeft u gewoon een goede COO die de organisatie gaat managen zodat u weer kunt ondernemen. Daarin geven wij eerlijk advies: is dit het wel het moment om (helemaal) te verkopen? Wat is uw droom, wat is uw doel, hoe ziet uw ideale toekomst eruit? Misschien is er een beter oplossing. Maatwerk, afgestemd op de situatie, maakt van een precaire zaak een hartverwarmend proces.

Volgende fase van uw onderneming

Opvolging gaat soms ook over het stokje overdragen met betrekking tot het leiden, het dagelijks managen, van uw organisatie. U bent jaren geleden begonnen als ondernemer, u bent succesvol, en zonder dat u het feitelijk door heeft bent u niet meer aan het ondernemen maar aan het managen. Zit daar uw kracht? Krijgt u daar energie van? In dat soort gevallen denken wij met u mee. In dat geval helpen wij u met het zoeken naar iemand die uw organisatie gaat managen. U kunt weer dat gaan doen waar u goed in bent: ondernemen. U gaat nieuwe markten aanboren, nieuwe producten ontwikkelen en al datgene doen wat uw bedrijf zo succesvol heeft gemaakt. Met deze herinrichting van het management staat uw bedrijf aan de volgende fase van succes!

Ook een onafhankelijk oordeel?

Boardtrust

Rhijngeesterstraatweg 58
2341 BV Oegstgeest

Schrijf in voor de nieuwsbrief
Inschrijven nieuwsbrief

© Copyright 2023 | Privacy policy | Algemene voorwaarden

Back To Top