English

David Fockema Andreae Welkom aan boord!

05/08/2022

David Fockema Andreae

We zijn blij met een nieuwe collega aan boord. Zijn ervaring en achtergrond sluiten niet alleen goed aan bij Boardtrust, minstens net zo goed past David daarmee bij de DGA- en familiebedrijven die wij met plezier helpen.

Ervaring in het vak.

Na een aantal jaar consultancy bij o.a. Accenture heeft David de overstap gemaakt naar Executive Search, met Finance als specialisme. Met veel plezier heeft David de afgelopen 10+ jaren bedrijven geholpen om de juiste mensen aan boord te halen en te houden. 

Met liefde voor DGA- en familiebedrijven.

Gaandeweg is David zich steeds meer gaan richten op DGA- & Familiebedrijven. “Wat ik daarin interessant vind is dat mensen er vaak meer impact kunnen hebben in hun individuele rol dan bij een grotere corporate structuur. De focus bij DGA- & Familiebedrijven ligt veel meer op het ontdekken van nieuwe manieren om dingen te doen. Dat spreekt me aan en ik vind het ontzettend inspirerend om daar keer op keer in te duiken.” David houdt zich graag bezig met vragen als: wat is de context van de organisatie, waar komen ze vandaan, wat zijn hun ambities, hoe ziet succes in deze rol eruit en wat is er nodig om dat succes te realiseren? ”Daar ben ik nieuwsgierig naar. Ik vind het altijd weer interessant om te zien hoe mensen en organisaties in elkaar zitten en wie er bij elkaar passen. Niets leukers om jaren na dato te zien dat de ‘match’ nog steeds een succes is.” 

Sportieve Rotterdammer.

David woont in Rotterdam, is getrouwd met Lesley en zij hebben samen 3 kinderen. Buiten het werk is hij actief betrokken bij de sporten van de kinderen. Zelf is hij ook graag in beweging. Vooral voetbal en (als de agenda het toelaat) cricket, maar ook hardlopen en skiën in de winter.