English

De kracht van Interim voor DGA- en familiebedrijven

Boardtrust helpt DGA – en familiebedrijven met de invulling van posities op C-Level. Dit doen we zowel voor vaste aanstellingen als voor interim rollen. De kracht van interim wordt in DGA- en familiebedrijven ook steeds meer erkend. Mijn ervaring met interim en de kracht daarvan deel ik hier graag met u.

Interim voor DGA- en familiebedrijven.

Vanuit onze opdrachtgevers krijgen we nog wel eens de vraag wat de toegevoegde waarde van een interim directeur is. Of wanneer deze wel of niet zou moeten worden in gezet en of een Interim Directeur wel past binnen hun bedrijf. Het antwoord is eenvoudig. Een C-level interimmer komt aan boord om een accuut capaciteitsprobleem op Senior niveau op te lossen. Dit kan zijn omdat een van de directieleden onverwacht onbeschikbaar is, er een afgebakend project moet worden getrokken, of omdat de organisatie heel snel moet acteren op veranderende omstandigheden. Wanneer dat het geval is, is de keuze voor Interim een goede oplossing.

De kracht van Interim.

Hét belangrijkste voordeel van een Interim Directeur is dat u een inhoudelijke specialist mét senioriteit binnenhaalt die er direct staat. Een interimmer op C-level heeft al een flinke loopbaan achter de rug en heeft bij meerdere bedrijven met vergelijkbare uitdagingen te maken gehad als de uitdagingen die bij u leven. Hij/zij weet wat in het verleden goed werkte en wat niet, waardoor dat kwam én wat er gedaan moet worden om uw doelstellingen te halen. Bijkomend voordeel is dat een interimmer vaak iemand is die “vrijer” kan opereren en ook makkelijker impopulaire beslissingen kan nemen. Hij/zij heeft minder persoonlijke binding met de mensen in de organisatie en kan wat makkelijker met ‘heilige huisjes’ omgaan dan zittende directieleden.

Voorwaarde voor succes.

Een Interim Directeur kan zeker van waarde zijn binnen een DGA- of familiebedrijf. Mits zij de dynamiek kennen en begrijpen wat dat voor hem/haar betekent. Het grootste deel van de interim directeuren die wij kennen is hun carrière gestart bij grotere bedrijven en hebben van daaruit de overstap gemaakt naar interim rollen bij middelgrote en kleinere organisaties. Ze kennen de professionaliteit van corporate omgevingen enerzijds, en snappen tegelijkertijd dat ondernemerschap en flexibiliteit binnen een DGA – of familiebedrijf hele belangrijke assets zijn.

Groei en ontwikkeling.

Nu zien we dat er binnen DGA – en familiebedrijven soms minder aandacht is voor ontwikkeling en doorgroei dan bij grotere organisaties en dat het juist in dit soort settings waardevol is om mensen die verschillende perspectieven al hebben gezien voor een afgebakende tijd binnen te halen. Interim voor DGA- en familiebedrijven dus.

Boardtrust staat in contact met een groot netwerk aan sterke C-level interim professionals, variërend van CFO, CCO en COO tot CEO en CHRO.


Meer weten?

David Fockema Andreae helpt je graag verder.

David Fockema Andreae

Associate Partner